9. Övrigt

Sysselsättningstips under långa resor

2019-07-20 08:24 #0 av: Eda

Eftersom min man och jag gillar att resa men inte att flyga så gör vi långa buss-, tåg- och båtresor. Nästa månad blir det Skottland runt. För att resorna inte skall bli långtråkiga under transportsträckorna fördriver jag tiden med handarbete, korsord, lyssna på böcker i en liten urgammal MP3-spelare (tre – fyra böcker får plats) eller lyssna på sommarpratarna inspelade i mobilen.

Har ni några andra sysselsättningstips?

Handikapptips har tips på hjälpmedel & aktiviteterKLICKA HÄR
👗Textilochtips har tips på kläder & handarbeten vid rörelsehinder.  KLICKA  HÄR  

 Bloggarna är ideella och har ingen ersättning från butiker.  - Gilla gärna! 🌺

Anmäl
2019-07-21 20:34 #1 av: Åsa S

Kortspel, resemonopol, pocketböcker, korsord brukar vi ha med oss

Anmäl
2019-08-04 14:25 #2 av: Effie

Skriva dagbok/reflektera skulle nog jag göra i ett sådant läge (förutom det övriga). Fundera på en reseblogg kanske (när man har internet igen). Plugga på om resmålet, kanske (Skottland är fint. Jag åkte runt för några år sedan. Pitlochry, med det minsta whiskydestilleriet, och heather gems. Loch Ness. Falkirk wheel. Men det har du säkert kollat upp redan, om du tänkt dig i närheten).

___________________________________________________

Visst går det. Om inte annat, så går det galet

Anmäl
2019-08-04 17:02 #3 av: Eda

Av min dotter fick jag en bokmall för länge sedan där jag uppmanades att skriva mina memoarer. Det är något jag faktiskt funderat på, kanske det blir av nu. 

Beträffande Skottland har vi varit där ett par gånger tidigare, detta år blir det med Military Tattoo. Det var roligt att du nämnde Falkirk wheel, i den åkte vi upp år 2007 med kanalbåten som syns på bilden. Den 14 meter långa båten som vi hyrde körde min man. Båten var jättemysig med kök och sovrum och den var t.o.m. försedd med sittbadkar som hade lejonfötter.

Handikapptips har tips på hjälpmedel & aktiviteterKLICKA HÄR
👗Textilochtips har tips på kläder & handarbeten vid rörelsehinder.  KLICKA  HÄR  

 Bloggarna är ideella och har ingen ersättning från butiker.  - Gilla gärna! 🌺

Anmäl
2019-08-14 23:40 #4 av: sp0ngeb0b

Jag har egentligen inte åkt på så många långresor som inte varit flyg sedan jag var barn, men i vintras åkte jag på tågresa som var nästan ett dygn per håll. Då laddade jag upp med sudokuhäfte, bok, tidning, musik, poddar, tv-serier och ät- och drickbara saker. Nötfritt självklart av hänsyn till allergiker på tåget. Det var vad jag sysselsatte mig med Gapskrattar Kan ibland bli åksjuk speciellt om jag ätit dåligt så då är det skönt med musik eller poddar så att man bara kan luta sig tillbaka och blunda. Annars gillar jag att läsa tidningar.

Anmäl
2019-10-28 07:49 #5 av: MonicaLagerquist

Jag lyssnar på böcker och spelar game boy under våra flygresor.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.