9. Övrigt

Dödligt insektgift (?) Fiji och Dominikanska Rep.

2019-06-09 13:37 #0 av: Huygens

För resande kan det finnas en ny fara att se upp med. Det har kommit rapporter om vårdslös (?) användning av insektgift, som kvällstid eller tidig gryning svept in uteserveringar och viloplatser med en giftig dimma i Dominikanska Republiken. Även Fiji kan vara utsatt. Insektgiftet ska normalt sett bara användas i jordbruket, men nervgiftet har tydligen sprayats över hotell och turistanläggningar, kanske även över stränder. Det är möjligt att insektgiftet är extra farligt och egentligen förbjudet att använda.

Personer som sedan druckit ur glas som täckts med ett lager av giftet, har blivit sjuka eller avlidit. Även utomhusbassänger och andra uteplatser kan vara olämpliga att vistas i eller på.

I svensk media rapporteras dödsfallen som "lungödem". SVT


Giftet har i vissa fall varit påfallande långsam verkande och två personer har dött först efter 2 dagar. Sjukvården tycks inte fungera. WGON har rapporterat om detta vid tillfällen rätt så nyligen.

(YT/WGON, 2019-06-04, 7 min) på Fiji (wiki)
(YT/WGON, 2019-06-07, 12 min) Dominikanska Republiken (wiki)

Antalet personer som insjuknat eller dött är fortfarande relativt få, men alla verkar vara amerikaner, varför en psy-op kan misstänkas. Det kan röra sej om psykologisk krigföring med avsändare CIA, syfte okänt. Dödfallen har ju inträffat i helt skilda världsdelar på mycket kort tid med likartade förlopp.

I alla fall finns det anledning att se upp med vilka hotell man bor på och om personal sprayar tallrikar och sovrum med insektgift.


Anmäl
2019-06-15 09:24 #1 av: Huygens

Nu är det tydligen 6 personer Dominikanska Republiken. Daily Beast, 2019-06-13


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.