5. Sverige

Vackra vyer i Västra Götaland

2017-06-04 01:49 #0 av: Moalinn

Jag vill ut och fotografera men det jag har hemmavid har jag fotat under de senaste 15 åren och naturen må vara fruktansvärt vacker här, men vill gärna se andra vyer.  Vill och kan inte åka jättelångt men vet ändå inte riktigt vart. Tänker framförallt Bohuslän, men tar gärna emot tips i övriga Västra Götaland och kanske även Halland.  Är ute efter natur och tänker ta mig fram med bil (och gärna vandring såklart). Har ni några spontana tips? Skrattar

Mvh Moalinn. | moalinnahlstrom.blogg.se
Sajtvärd för Naturfoto & Musik
Medarbetare på Djurfoto

Anmäl
2017-06-04 08:02 #1 av: parsley

Det finns många fina fiskelägen i Bohuslän. Spontant tänker jag på Mollösund på Orust. I närheten finns även Käringön och Gullholmen. Åker du från Mollösund mot Hällevikstrand och svänger vänster upp på en liten väg vid Sollid camping, så får du en fin utsikt över Kråkesunds gap.  Gullholmen är en liten tättbebyggd ö, som hänger ihop med Härmanö. Härmanö är naturreservat med vandringsleder.

Tjörnbron, dvs bron mellan Stenungsund och Tjörn. Skåpesundsbron mellan Orust och Tjörn. 

Hållö utanför Smögen.

Tror även att Kosteröarna kan vara värda att kolla upp.

Säveåns dalgång. Naturreservat och vandringsled i Lerums kommun. Man utgår från Floda pendeltågsstation och går åt göteborgshållet mot Stenkullen längs med ett strömmande vattendrag. I närheten finns även  Nääs slott och Tollereds fabriker. Tollereds fabriker är en gammal textilfabrik i rött tegel, byggd i brittisk stil. Idag finns bl a hotell på området.  Kanske inte så mycket natur, utan mer byggnader med fina detaljer.

Åker du upp åt Västergötland, så har du ju Hornborgasjön och Kinnekulle, samt Läckö slott, som exempel på fina områden.

Grimetons rundradiostation i Halland.

Soteleden kanske kan vara intressant om du vill vandra.  http://www.vastsverige.com/sotenas/b/48897/Soteleden-70-kilometer-naturaventyr

Anmäl
2017-06-18 21:00 #2 av: Moalinn

Tack så mycket, jag ska kolla upp allt det här! Nästan lite ironiskt över att man bor i Bohuslän men aldrig upptäckt det "på riktigt". Ska se om jag kan få fotat Tjörnbron som ändå är närmast, har alltid velat se den "underifrån" (eller från sidan typ) men har nog aldrig riktigt förstått hur man tar sig dit. Var faktiskt i Mollösund så sent som i september förra året. Riktigt fint var det där! Får kanske ta mig dit igen någon dag :)

För några år sedan åkte jag båt runt Orust, nog den finaste naturen jag någonsin sett. Helt otroligt vilket landskap Glad

Mvh Moalinn. | moalinnahlstrom.blogg.se
Sajtvärd för Naturfoto & Musik
Medarbetare på Djurfoto

Anmäl
2017-07-09 19:17 #3 av: Carpinus

Göteborgs södra skärgård är rätt fin och lättillgänglig med färjorna, speciellt så här års när man slipper att åka ut till Saltholmen utan kan stiga på vid Stenpiren (gäller t.o.m. 20 augusti, tidtabeller här.) Dessutom är det enkelt att åka, man använder västtrafikkortet.

Jag själv ö-luffar en ö per år, nu är det Öckerös tur! Fast jag brukar vänta till augusti, när storsemestern är slut. Då är det lugnare ute på öarna, och vädret brukar ofta vara fint så års.

http://www.styrsobolaget.se/sodra-skargarden/utflyktstips

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.