3. Europa (utom Sverige)

Resa till italien

2017-03-24 09:59 #0 av: Vickiw

Snart ska jag flyga till Rom och har inte varit utomlands sen 2006 och undrar om det är nått speciellt jag ska tänka på? Måste jag köpa nån adapter för att ladda mobilen t.ex? Har någon vart i Rom får ni gärna skriva tips om restauranger, affärer och sånt :)

Anmäl
2017-03-25 11:14 #1 av: MariaG

Ska också till Italien i sommar. Dock inte till Rom, utan till Grado. Så tyvärr kan jag inte ge tips om Rom.
Men när jag bokade resan så frågade jag researrangören om just adapter till  laddare, och de sa att det inte skulle behövas för det skulle funka med våra. Så jag hoppas det stämmer. 

/ Maria, värd på Sommar

Anmäl
2017-04-06 00:11 #2 av: ilenna90

jag har varit i rom och älskade staden! <33 
vet inte ifall du redan hunnit vara där? men annars kan jag försöka tipsa om lite saker; 
italien har samma uttag som oss så adapter behövs inte. 

du har säkert läst på själv om alla sevärdheter som finns att se (och det mysiga med Rom är att många av dessa sevärdheter verkligen dyker upp runt gathörnen. både fontana di trevi och colosseum ´råkade´ vi mest hitta innan vi egentligen börjat leta haha.) 
men ett stort tips jag har är att förboka biljett till colosseum så slipper man stå i kö. då ingår det också inträde till forum romanum. om du vill ha länk till hemsidan så kan jag försöka leta reda på den :) 
tycker också man ska passa på att se många av sevärdheterna både på dagen och kvällen då det är otrolig skillnad på när det är mörkt och belysningen får göra sitt! :) 

jag har nog inga särskilda tips angående restauranger, tycker det var gott på alla ställen vi åt :) även om just vi blev lite besvikna på pizzan. (men sedan så är ju italienska pizzor inte riktigt som dom vi är vana med i sverige hehe.) lasagnen var dock supergod! 
men ett måste är självklart italiensk glass! har aldrig ätit så god glass - och då är jag egentligen inte ens glassmänniska. rekommenderar starkt kiwismaken! 

vet inte heller vad du är för slags person och om det passar dig, men om du - som jag och min kusin - gillar intressanta saker men som samtidigt är creepy så kan jag också tipsa om cappucin kryptan(det är ett museum i anslutning också) som ligger i närheten av barberini-torget (typ mitt i rom.) kryptan är utsmyckad med skelettdelar från tusentals munkar och helt klart både läskigt och häftigt på samma gång. 

hoppas något av mina tips är användbara haha :) och undrar du något annat så är det bara att fråga ^^ 

Anmäl
2017-04-06 13:43 #3 av: Vickiw

Jag har inte varit där än, åker om 3 veckor :)

Skulle jättegärna vilja ha den länken :)

Gillar inte pizza så speciellt mycket ändå så tänkte nog hålla mig till pastan. Men ska definitivt gå och prova glassen :)

Shoppa du något i Rom? Är det billigt?

Anmäl
2017-04-06 14:27 #4 av: ilenna90

jag shoppade inte så jättemycket, det finns ju mycket märkesbutiker i Rom och i dom är det såklart dyrt, annars skulle jag väl säga att det var ungefär samma priser som i sverige. 

här har du hemsidan: https://www.tiqets.com/en/rome-c71631/colosseum-skip-the-line-package-p974371?bw=1&gclid=CInOrOPpj9MCFQWBsgodVsIFCA 

Anmäl
2017-06-08 10:19 #5 av: Sindri

Vad är du mest intresserad av? Shopping? Kultur? Matupplevelser? Bara insupa atmosfären?

Bor man någorlunda centralt kan man gå till i princip allting utom upp på kullarna och till Tivoli. Villa d'Este är en skön oas om det blir för hett i staden.
https://sv.wikipedia.org/wiki/Villa_d%27Este

StPeterskyrkan är ett tips. Testa din kondis genom att gå ända upp i kupolen. Tufft, men utsikten......... Var ute tidigt, det är långa köer.  Liksom till sixtinska kapellet.

Spanska Trappan är berömd och i ett hus bredvid dog den engelske poeten Keats, det finns en plakett på huset.

Här bodde Drottning Kristina när hon kom till Rom.
https://sv.wikipedia.org/wiki/Palazzo_Farnese
Lite annan inspiration
http://www.backpacking.se/italien/rom-guide/
http://www.romulus.nu/
http://www.romguiden.com/rom-info/Shopping-rom.htm
http://roma.andreapollett.com/S5/rione04.htm
Om du vill gå på konsert kan du köpa biljetter hemifrån
https://www.classictic.com/en/sitesearch/?search=rome&date_from=08-06-2017&date_until=08-06-2017

Ha så härligt - Rom är en fantastisk stad, som ett stort museum hela stan.

Anmäl
2017-06-09 10:06 #6 av: ilenna90

Hon var där i april om jag förstått det rätt 8D men kan ju vara tips till andra! :)
hade du kul TS?

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.