5. Sverige

Vilka nordiska kryssningar är bäst?

2016-01-10 23:21 #0 av: MelodyX

Nyss hemkommen från en Ålandskryssning med Cinderella och det var faktiskt första gången för mig (tro det eller ej). Jag hade kanske för höga förväntningar på kryssningen, för jag blev väldigt besviken på nöjesutbud och så. Finns det någon båt som kryssar på Östersjön som är bättre när det kommer till just nöjesutbudet? Finns säkert ett flertal här som testat alla olika bolag och kryssningar, vilken ger bästa upplevelsen? Bästa Ålandstrippen? Eller ska man sikta på Helsingfors eller Tallinn?

Anmäl
2016-01-10 23:30 #1 av: Hera

Silja line till Helsingfors 

Anmäl
2016-01-11 20:03 #2 av: Oskar

Beror ju lite på vad det är för nöjesutbud du är ute efter. Tror nog inte det finns några som har ett liknande nöjesutbud som t.ex. kryssningar i Karibien. Men ett tips kan ju vara att spana in de olika båtarnas däcksplaner...där kan man ganska snabbt få en uppfattning över utbudet av restauranger och liknande.

Oskar

Anmäl
2016-01-11 20:49 #3 av: MelodyX

Jag gjorde det med Cinderella, tyvärr var det inte så bra som det stod ;-) Är nog kanske så enkelt att det inte passar mig att resa så här. Ska testa silja till Helsingfors dock innan jag lägger tummen ner totalt ;-) 

Anmäl
2016-01-11 20:51 #4 av: MelodyX

Såg förresten att det fanns en ganska ny tråd om kryssningar nedan. Missade den dock, ber om ursäkt för det. 

Anmäl
2016-01-16 18:53 #5 av: Jimmy.L

Är man bara ute efter nöjesutbud på fartygen så kan man ju satsa på dom utländska kryssningsfartygen som anlöper Stockholm från april till september, kostar lite mer från ca 6.000 och uppåt men dom har mer underhållning ombord. Dom turerna är ju lite längre 4-8 dagar och trafikerar Stockholm - Helsingfors - Sankt Petersburg, Tallinn men även Riga. Finns även turer från Köpenhamn. Men dessa turer krävs det pass och att man köper en guidning i Sankt Petersburg.

Är man ute efter vin, sprit eller öl gör som finnarna åk till Tallinn finns i anslutning till hamnen stora butiker att handla det man vill ha. Det är billigare än ombord.

http://www.viinarannasta.ee/index.php

Anmäl
2016-01-16 22:33 #6 av: MelodyX

Pass krävs väl överallt nu för tiden känns det somNörd. Blir lite för länge att vara ute så länge, tror som sagt inte det är mitt sätt att resa, vi ville gärna komma iväg och trodde nog det skulle vara bättre än det var helt enkelt. Får man ta ombord alkoholen på båten igen då från Tallinn? De var ju väldigt noga med det nu att vi inte fick ta med något ombord.

Anmäl
2016-01-17 08:05 #7 av: Jimmy.L

#6 Inga problem att ta ombord alkohol från Tallinn och ni hittar butiken nära terminal D som båten ligger vid dom har tre butiker i hamnområdet. Upptäck även Tallinn med Gamla Stan lunchen är billig och vill man stanna kvar har Tallinksilja hotellpaket med spa. Även taxi i staden är billig gör som alltid kolla vad det kostar innan man sätter sig i taxibilen. Flyghangar museum öppnade 2013 och passar ung som gammal. Du har även två marknader i staden där man kan göra klipp. Finns även en djurpark i staden men den håller sämre kvalité än svenska djurparker.

Mer turistinformation 

Anmäl
2016-01-21 17:59 #8 av: Oskar

Som nämndes tidigare finns det mer riktiga kryssningar på sommaren, till exempel har dessa en 7 dagars kryssning från Stockholm:

https://www.royalcaribbean.se/

Oskar

Anmäl
2016-01-21 18:15 #9 av: Jimmy.L

M/S Europa kommer tillbaka till Östersjön och kommer gå Helsingfors - Tallinn. 

Viking Line renoverar 4 fartyg Grace, Amorella, Gabriella och Rosella.

http://www.mynewsdesk.com/se/vikingline-sverige/pressreleases/viking-line-uppgraderar-fyra-fartyg-foer-75-miljoner-kronor-1296897

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.