3. Europa (utom Sverige)

Malaga eller Marbella?

2016-01-06 21:57 #0 av: Jossangizmo

Hej! Under mars-april ska jag och tre av mina klasskompisar praktisera i Malaga i Spanien. Efter praktiken kommer vi stanna en vecka då vi har påsklov medans vi är där. Vi är intresserade av shopping och fest, men såklart också sol och bad men det kommer nog inte vara tillräckligt varmt för att bada, så andra aktiviteter är vi också intresserade av. 

Iaf, vi velar mellan Malaga och Marbella men kan inte bestämma oss! Har ni några erfarenheter av städerna och vilken stad föredrar ni? Har googlat ronder men båda verkar så fantastiska så vi kan verkligen inte bestämma oss haha Skrattar

(Vi är 18-19 år gamla)

Anmäl
2016-01-24 10:52 #1 av: felixifokus

Kan ju vara roligt att byta ort efter några veckor i Malaga, så får ni båda :)

Anmäl
2016-02-06 14:50 #2 av: Movie

Jag har växt upp i de trakterna så vet en hel del!

Malagá är en större stad än Marbella men personligen skulle jag säga att Marbella är finare och roligare. I Malagá får du en storstadskänsla medan i Marbella får du en mer lyx- och semesterkänsla. 

Något som jag verkligen kan rekommendera är Puerto Banús och områdena där. Väldigt fint och trivsamt, gräddan av människor på solkusten helt klart!   

Anmäl
2016-02-23 08:02 #3 av: Sindri

Påsken är den största högtiden i Spanien. Många reser ner till kusten, vilket gör att ni måste boka boende i god tid, och räkna med att allt är dyrt då.
Marbella och andra orter väster om Malaga är väldigt turistigt och dyrt, men är det festa ni vill så skall ni nog hålla er på den sidan - om i har råd.

Stanna någon dag i Malaga under påsken i alla fall, och upplev en påskprocession. Mycket spektakulär och magisk föreställning, hela stan är ute! Här kan ni läsa mer
http://www.semana-santa-malaga.com/english/holy-week-malaga.html

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.