3. Europa (utom Sverige)

Funderingar om London.

2015-12-01 22:46 #0 av: MelodyX

På söndag är det då dags, då åker jag och min dotter, fem år, till London för att mysa och julshoppa lite, åker hem på onsdagen så ingen lång rutt. Därför, för att inte vara helt borttappad när jag kommer dit och tappa massa tid, undrar jag om någon har koll på hur jag kommer till Kensington från Stansted på enklast sätt. Var köper jag detta Oystercard? Hur mycket ska jag ladda på det? Var köper jag flygbussbiljetter in till London? Kort sagt, hur reser jag på bästa sätt? Vad gäller min dotter, reser hon gratis på mig eller reser hon på eget kort? Hur fungerar det? Det var tio år sedan jag var i London sist och då användes taxi flitigt, vilket det inte finns ekonomi till denna gången om vi kan avvara, så all hjälp med vad vi ska tänka på tas tacksamt emot. 

Anmäl
2015-12-01 22:58 #1 av: Zpookey

Jag rekommenderar tunnelbanan. Ruskigt smidigt och de går hela tiden.
Man brukar väl köpa sådana kort i entrén till tunnelbanan.
När jag var i London sist så var det billigare att köpa ett veckokort för alla zoner istället för att köpa dagskort med enskilda zoner. Kortet gäller för både tunnelbana och buss.
http://www.londonbiljett.se/transportmedel/oyster-card-london/?gclid=CLWS9sDTu8kCFcoaGwodgvICyg

https://www.boxoffice.se/transport/t-bana-buss/visitor-oyster-card-laddningsbara-buss-och-t-banekort

https://www.google.se/search?q=Oystercard&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=pxZeVqndBcicsgHvsY2ADw

Lite avis på dig är jag allt...vill också till London. Skrattar

Anmäl
2015-12-01 23:27 #2 av: MelodyX

Tack för hjälpen, jag bokade denna resa i somras eftersom sonen är så himla mammig så femåringen har blivit ganska eftersatt i tid efter seperationen med pappan till barnen. Ska bli skönt att åka iväg, vi ska bo här.  Utanför som jag förstått det men nära till Hyde Park (där det ska finnas någon julmarknad?) och de museer som en femåring kan tänkas vilja besöka...  Tar man flygbussen in från stansted? För därifrån går det inte tunnelbana va? Har bar flygit från Heathrow innan, det var som sagt väldigt, väldigt länge sedan... Vill mest ha koll så jag inte tappar en massa tid på sådana saker man kan vara förberedda på. 

Anmäl
2015-12-01 23:36 #3 av: Zpookey

Kommer inte riktigt ihåg men jag tror att vi tog tåg från Stanstead.
http://www.stanstedairport.com/to-and-from-the-airport/train/stansted-express/

http://www.stanstedairport.com/to-and-from-the-airport/stansted-to-london/

Här hittar du alla tunnelbanestationerna i London.

Anmäl
2015-12-08 20:07 #4 av: MelodyX

Blev buss till Viktoria från Stansted, hoppas bara vi kommer tillbaka i rätt tid imorgon. Kan förövrigt säga att det gick riktigt bra att åka med dottern, mycket glad att vi tog dessa dagar för oss själva och reste hit :-), men efter tre dagar är vi faktiskt helt slut, så imorgon reser vi hem för att packa om till Malta :-) 

Anmäl
2015-12-08 23:52 #5 av: Zpookey

Avis....köp lite Thorntons Brazil nuts åt mig :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.