3. Europa (utom Sverige)

Var ska jag resa...

2015-11-21 19:35 #0 av: MelodyX

Jaha, blev inget Paris då ingen får ackreditering till klimatmötet förutom de som ska vara med och vissa journalister typ. Så nu står jag här - med en reskassa och ledigt från jobb och skola. Var ska jag resa? Någon som kan vaska fram en extremt billig resa från Stockholm (Arlanda, Skavsta, Västerås etc) för en vecka? Inom Europa, gärna sevärdheter och stad. London åker jag till i december, Malta likaså, så de får gå bort den här gången. 

Warzawa? Är det något att se? Estland eller Lettland (tänker då en kryssning istället)? Basaren i Istanbul vill jag verkligen besöka, hur är priserna för hotell? Funkar det att resa ensam som kvinna? Behövs visum? Andra tips som ligger under 1500 kronor i resekostnad (ex hotell alltså)?

Anmäl
2015-11-21 19:40 #1 av: Calcifer

Berlin tyckte jag var otroligt intressant och spännande att resa till. Finns mycket att se, speciellt om man är intresserad av historia. Vi gick på ett museum om andra världskriget samt besökte en bunker, båda delarna var väldigt spännande. Shopping finns det också.

"Help me Obi Juan whoever the fuck you are. You're my only ho."
- Carrie Fisher, Rest In Peace


Anmäl
2015-11-21 19:44 #2 av: MelodyX

Ska kolla upp. Berlin har jag inte varit i och andra världskriget behöver jag bli bättre uppdaterad på Skrattar

Anmäl
2015-11-22 17:05 #3 av: Oskar

Om man vill se vart man kan komma för en vissa summa och/eller är flexibel i tid så är http://www.skyscanner.se/ bra. Du kan till exempel se billigaste resmålen under november.

De baltiska huvudstäderna är absolut värda att besöka! Är du borta i en vecka så hinner du med två, dvs tre flygsträckor men det är ofta billigt flyg.

Oskar

Anmäl
2015-11-23 13:47 #4 av: Jalking

Istanbul är en intressant stad med massor av sevärdheter.
Det var rätt länge sen jag var där (satt på hotellrummet och såg på TV när Alexander Ryback vann Eurovision), så jag minns inget av hotellpriser. Däremot törs jag påstå att det inte ska vara något problem som ensam kvinna.

Missa inte ett hamambesök om du reser dit. Välj något av de mera kända hamamen, som t.ex. Cağaloğlu. Inte heller det ska vara något problem som ensam kvinna. I damavdelningen träffar du bara på kvinnor.

Anmäl
2015-11-27 14:49 #5 av: MelodyX

Ryan Air hade biljetter för 190 kronor tur och retur så det blev ännu en tripp dit. Istanbul är dock bokat till april då en vän gifter sig, däremellan ska jag försöka hinna med Iran också. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.