9. Övrigt

Februari? - bad, natur, kultur men hatar blåst

2014-08-18 11:31 #0 av: Sindri

Tacksam för förslag på resmål två veckor i februari. Värme, bad och sol vill vi gärna ha, men även lite natur och kultur. Inte rundresa med buss dock, och kryssat har vi.
Har varit i Karibien och tyvärr blåser det för mycket där för oss, antar att det gäller alla ö-resmål?
Vill inte heller åka till länder där det är minsta risk för konflikter. Äventyrligheten har avtagit med åren.

Anmäl
2014-08-18 11:38 #1 av: VildaVittra

Gambia är ett trevligt land, blåser gör det bara ute vid Cape Point, så ta inte det hotellet. Finns en hel del att se om man reser runt lite. 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2014-08-19 16:48 #2 av: Inaarah

Har varit på Zanzibar i februari månad, och det var helt perfekt. Varmt, vita sandstränder med en havstemperatur på ca 30-32°C och vad jag vill minnas inte särskilt blåsigt. Finns mycket att se på ön och bra utbud av ordnade utflykter. Kommer inte ihåg vilka vi åkte med, men vi fick förmånen att åka med privat chaufför i luftkonditionerad bil. Givetvis var det ett bolag som drevs av lokalbefolkningen! 

Vi gjorde båtutflykter för att snorkla och hade turen att få simma med sköldpaddor och delfiner. Utöver det vandrade vi i Jozani Forest som är väl värt ett besök, gick på guidad tur i kryddodlingar och så tillbringade vi ett dygn i öns huvudstad. 

Never make permanent decisions on temporary feelings.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.