3. Europa (utom Sverige)

Grekland?

2014-02-21 21:24 #0 av: IdaBabe

Hej!
I sommar är tanken att jag ska åka till Grekland, gärna till Kreta eller Rhodos är tanken (är öppen för andra förslag med). Jag ska bjuda med en familjemedlem. Jag har själv aldrig varit i Grekland men har alltid velat åka dit. Tänkte därför höra med er som varit där vad ni kan rekommendera. 

Det måste vara nära till Centrum och strand då hon som ska följa med har en muskelsjukdom och klarar inte av att gå så långt. 

Det vi söker är framförallt:
* gärna relativt lugnt område
* Fina sandstränder.
* Billiga, bra restauranger.
* Nära till centrum och strand.
* Gärna utbud på en del aktiviteter.

Om ni kan rekommendera något hotell är det väldigt välkommet det medSkrattar

Anmäl
2014-02-22 00:36 #1 av: VildaVittra

Jag skulle aldrig åka till någon av turistorterna i Grekland, det är på tok för exploaterat. Bara turister överallt och krimskrams.

Åk till en liten undanskymd ö och upplev det genuina Grekland istället. Jag har varit på en liten ö som heter Kalymnos och den kan jag verkligen rekommendera. Ön har (hade då?) ingen flygplats, så man åkte båt över från Kos. 

Sedan kan ni hyra en vespa så kan ni ta er enkelt runt på ön. Men pga sin storlek är det faktiskt nära till det mesta.

Vill man så kan man ta färjan över till Kos över dagen och gå på utgrävningarna, men ni kommer snabbt längta tillbaka till lugnet.

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2014-02-22 23:30 #2 av: Emma

Jag gillar Kreta :) Man kan ju välja att inte bo där det är mest turister. Det är lätt att åka omkring där, och lätt att komma dit.


Anmäl
2014-02-23 20:03 #3 av: mallabralla

Skiathos är absolut vackraste resmålet i grekland. Den har en av världens top rankade stränder (koukonaries) 

Lugn ö där du har allt samlat i stan, shopping gata, taverna gata längs kajen och klubbar med ute launches vid vattnet (party livet är inte det samma som i sverige)

bo vid stranden Megalí ámos, finns många fina hotell med bra pris där, ca 30 min gång till stadskärnan men det går lokal buss frekvent om man har svårt att gå, eller så kan man hyra fordon (finns nära stranden)

åk inte till Rhodos, Kreta, Mykonos eller Kos, det är gjort för oss nordbor och är som att åka till Agia napa på cypern (halvnakna människor som kastar in en på klubbar och restauranger med skit mat)

Santorini är också en fantastisk ö men dyrt. då det ligger i en krater så är det mycket gång som gäller för att ta sig runt. om man bor vid Kamari beach bor man på "låglandet" med en fantastisk strand av lavasten (svart strand) du har en underbar strandpromenad med affärer och tavernor, fantastisk mat, svärdfisk och ochtapodia är måsten! På Santorini finns mycket att se, det historiska arvet är rikt och man kan hyra bil eller annat fordon och ta sig upp till huvudstaden Fira där hus, affärer och restauranger överlappar varandra längs kraterns sluttning, allt med fantastisk utsikt över havet. Vill man ta sig ned till Kajen tar man linbanan (finns åsneritter längs trapporna men skulle inte rek att stödja det för åsnornas skull). I huvudstaden är allt snor dyrt då du betalar för utsikten, men mycket moderna affärer och mysiga kafeer och så kan man besöka stadens museum där man kan se grekisk arkeologi. Kör sedan vidare till staden Oía där du kan bevittna den berömde solnedgången. Dramatiskt landskap, vackra vyer och dem så kända kyrkorna med blå kupoler, det är Santorini.

dessa två resmål kan jag varmt rekommendera, inget har slagit dem hittils (har varit på flertalet öar, fastland samt har familj och släkt i grekland)

lycka till!

Sajtvärd på Perser iFokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.