Kåserier & Reflektioner

Hemresan

2005-08-16 23:42 #0 av: Kråkis

När hemma blir mer en plats blir det lätt förvirrat. Men kanske är det bara att gilla läget och anpassa sig till en helt ny livsstil?

Mot Dalarna, med nattåg från Malmö. Bokat nu. Funderar på hur svenska tåg egentligen är att resa på nätterna med. Tänker att det är märkligt att jag vet mer om avlägsna länders resande än mitt egets.

 

Är hemma alltid hemma? Kanske får jag efter ett antal resor flera hem. Situationshem. Jag vet mer om att åka i en pytteliten båt i stora vågor i Thailand än i Sverige, jag har gått fler vandringsleder på Borneo än i Dalarna där, jag är uppväxt. Jag har förmodligen ätit på fler restauranger i Asien än i Sverige.  Jag har varit kär i fler utländska killar än svenska.

 

Detta gör ju att jag faktiskt vet mer om de här situationerna i utomlands än hemma. Det känns, när jag tänker på det, lite märkligt. Kanske är det därför jag känner mig så rotlös ibland. För att jag har för många hemma.

 

Tyvärr verkar det som det redan är för sent att sluta leva så. Loppet är kört. Nu är det bara att fortsätta skaffa sig nya hem - och besöka sina gamla. Då, bara då, i ett sådant splittrat liv kan jag känna mig som en hel människa.

Av: kråkis

Datum för publicering

  • 2005-08-16

Anmäl
2005-09-01 11:55 #1 av: Oskar

Jag håller med! Och tänk att tågluffa i Sverige? Det hör man sällan att folk gör...men det borde man göra...

Oskar

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.