Reseberättelser

Bli kidnappad

2005-09-08 13:00 #0 av: Niklas

Ibland händer oväntade saker och ibland händer väldigt oväntade saker. För några år sedan hände det mig.

En dag ringde min bror och sa att han och vår kusin skulle åka på utflykt lördagen efter och att de ville att jag skulle följa med. Jag sa att det lät spännande och att jag skulle höra efter med min sambo att det inte krockade med någon annan planering. Eftersom jag var nyfiken frågade jag vart vi skulle. Han sa att det fick jag se, men att det skulle ta hela dagen.

Jag frågade sambon som sa att det inte fanns några andra planer utan att det gick bra at jag var borta. Under veckan såg jag mycket fram emot lördagen. Brorsan sa att han skulle komma förbi och hämta mig klockan 04.55 på lördag morgon. Då tänkte jag att vi kanske skulle åka långt, till Göteborg eller så.

På fredag eftermiddag började jag känna mig dålig. Eftersom jag nästan aldrig är sjuk vore det typiskt om jag skulle bli dålig lagom till utflykten. Strax efter 16 kände jag mig så dålig att jag gick ifrån jobbet. På tunnelbanan orkade jag med nöd och näppe sitta upp och när jag kom fram orkade jag inte ta bussen utan ringde min mamma, som bor i närheten, och frågade om hon kunde hämta mig.

Med viss ansträngning och hjälp av både mamma och pappa kom jag hem och stöp i säng. Då fanns det inga tankar på att åka på utflykt tidigt på lördag morgon. Senare på kvällen kvicknade jag till något och lyckades få i mig lite yoghurt. Sambon tyckte att jag skulle försöka komma iväg på utflykten och trodde att det skulle gå bra om jag åt mer yoghurt ifall jag vaknade på natten. Jag hade ingenting att förlora på att följa hennes goda råd men jag hade fortfarande inga planer på att åka iväg.

Klockan 04.00 blev jag väckt av klockradion. Magen kändes fortfarande mycket orolig, jag var trött och hungrig. Jag väckte min sambo och frågade henne vad hon tyckte att jag skulle göra. Ät en macka och åk, var hennes svar. Jag åt en yoghurt och ringde min bror och sa att jag trodde att jag skulle kunna följa med. Just då var jag inte säker på att det var sant, men sambon lät så säker att jag litade på henne.

Strax före fem kom brorsan. Hans bil hade börjat lukta bränt på vägen så vi tog vår bil i stället och åkte för att hämta kusinen. När vi hade hämtat honom åkte vi vidare och jag kände hur jag blev varmare och varmare och magen var fortfarande orolig.

Min bror berättade att vi skulle åka till Arlanda och stiga på ett flyg och att det inte var några problem om jag ville ångra mig nu men att det skulle bli marigare om jag kom på det senare. Jag tänkte på det sambon hade sagt och sa att jag trodde att det skulle gå. Vid det här laget började jag tro att det inte var till Göteborg eller någon annan svensk stad vi skulle. Tankarna gick till Helsingfors och de andra nordiska huvudstäderna.

Eftersom jag fortfarande var mycket osäker på vart vi skulle sa jag till brorsan att om man behöver ha något pass så hade jag inte det med mig. Har du inte?, svarade han och stoppade handen i innerfickan. Han drog fram två pass. Det ena var hans och det andra mitt. Sambon hade givit honom det tidigare i veckan. Nu började jag förstå att det var fråga om en komplott mot mig. Sambon hade hela tiden vetat att brorsan och kusinen skulle ta med mig på en utflykt. Långt innan jag frågade henne om det gick bra att jag var borta.

MilanoJag hade fortfarande ingen aning om vart vi skulle när vi parkerade bilen på Arlanda. Jag visste bara att vi skulle vara borta hela dagen och då kan man inte åka så långt. Vid incheckningen blev det klart att vi skulle till Köpenhamn och mellanlanda. När vi kom till Köpenhamn frågade de om jag hade sett på biljetten som jag hade fått vart vi skulle. Jag hade inte tänkt på att titta efter men gjorde det. Milano stod det. Vi bytte flyg och strax före klockan elva på förmiddagen klev vi av planet på flygplatsen utanför Milano.

PizzaVid det laget hade min mage slutat bråka och jag hade fått i mig lite att äta på flyget så jag började må ganska bra även om jag fortfarande kände mig lite försvagad efter det gångna dygnets dåliga kosthållning.

De efterföljande sju timmarna gick vi omkring i Milano och tittade på staden och affärerna, åt pizza och drack varm choklad. Vädret var iKöpcenternte det bästa men det var ändå mycket behagligt. Det kändes overkligt att sitta där på ett café och titta på människor när jag ett halvt dygn tidigare knappt orkade röra mig.

Vi hade så roligt att vi borde ha missat flyget hem. Det var bara tack vare tur och hjälpsam flygbolagspersonal som vi tog oss förbi tullen utan att ha checkat in (incheckningen var stängd) och springande genom hela flygplatsen lyckades ta oss igenom boardingkontrollen medan de höll på att plocka ihop sina saker.

Vid midnatt landade vi i Stockholm igen. All tre var ganska Gatautmattade efter den långa och intensiva dagen. Vid halv två på morgonen kom jag i säng och somnade direkt.

Dagen efter gick det upp för mig att halva släkten var informerade om kuppen sedan länge och följde allt som hände det senaste dygnet med stort intresse.

Det är inte ofta jag känner mig ordentligt lurad, men av de gånger det har hänt har dåvarande sambon och min bror varit med på flera. Jag får passa mig för dem.

Det var en ovanlig men fantastiskt rolig helg i alla fall.

Av: Niklas

Datum för publicering

  • 2005-09-07

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl
2005-09-09 12:52 #1 av: Stefan

Var det någon speciell anledning att de valde att dra iväg med dig på resan eller var det bara en galen idé de fick?

Anmäl
2005-09-09 23:41 #2 av: Linda

Åhhh vill också bli kidnappad även om jag måste åka resväska.

.....hallo nångon??.......-nehe

Anmäl
2005-09-13 22:40 #3 av: Niklas

Jag tror inte att det fanns någon särskild anledning. Jag fyllde inte år och det var inte jul. :-)

Vänliga hälsningar

Niklas

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl
2005-09-15 00:32 #4 av: Robert

hehe, vad festligt, det måste ha varit en kul upplevelse.

Hälsningar

Robert

Anmäl
2005-12-06 00:43 #5 av: Tom

Det fanns en speciell anledning. Du!  =)

  Tom

Ring och messa så mycket du vill för 90 kr/månad!

Just nu får du 20 GB extra surf och halva priset de tre första månaderna!

Klicka på den här länken till Vimla!

Anmäl
2005-12-19 21:06 #6 av: Anne

Det låter helt fantastiskt roligt :)

Anmäl
2006-01-11 04:01 #7 av: Faxlin

Vilken underbar grej att vara med om. Nog första gången jag känt att det skulle vara roligt att bli kidnappad.

Otroligt trevlig läsning.

Mvh Åsa

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Anmäl
2012-09-28 20:16 #8 av: KPD

Vem kunde ana, att det kan vara så trevligt att bli kidnappad? Jag väntade mig en helt annan berättelse, när jag såg rubriken.

Värd för Finland ifokus, samt medarbetare på Buss & spårvagn ifokus och Tåg ifokus

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.