Övrigt & Allmänt om resor

Guide: Lissabon

2010-03-10 02:43 #0 av: [Malin]

Denna veckan handlar guiden om Lissabon, en stad som bjuder på mer än man kan tro.

lissabon__b420m.jpg

Basfakta

* Lissabon är huvudstaden i Portugal
* Staden är byggd på sju kullar
* Lissabon har ca 2,8 miljoner invånare

 

Hotell

Lyx - Avenida Palace

Ett centralt placerat hotell med utsikt över Castelo de São Jorge. Nära till det mesta och frukostbuffé ingår. Från ca 1960:- per natt och rum.

Medium - Corinthia Lisboa Hotel

Lyxigt hotell i Lissabons finansdistrikt och dessutom värt priset. Frukosten ingår ej och det kostar från ca 870:- per natt och rum.

Budget - Hotel Americano

Billigt och prisvärt hotell som är mycket poppis bland ungdomar. Frukosten ingår och du betalar från ca 530:- per natt och rum.

 

Sevärdheter

Museu Calouste Gulbenkian är ett museum med en av Europas finaste konstsamlingar. Samlingarna innehåller tillsammans över 6000 objekt.

Castelo de São Jorge är en av Lissabons äldsta byggnader. Från kastellet har du en otroligt vacker utsikt över Lissabon och för att gå in får du betala ca €5.

Tjurfäktningsarenan Campo Pequeno kan vara något intressant att se vid ett besök i den portugisiska huvudstaden. Arenan byggdes 1892 och används numera året runt, även till andra evenemang.

 

Shoppingsugen?

I Portugal är priserna något lägre än i Sverige och det går att hitta riktiga fynd. Här är lite tips på vart du kan hitta fynden;

Den spanska kedjan El Corte Inglés har ett varuhus i Lissabon med elva våningar shopping och restauranger. Varuhuset stänger tidigast kl 22.00.

Lissabon har en stor gatumarknad som kan vara värd ett besök, Feira da Ladra. Namnet betyder "Tjuvarnas marknad" men har inte, åtminstone inte numera, något med marknade att göra.

 

Ska du festa?

Maxime var tidigare en scen för revy och varieté och även strippklubb, men har blivit en av Lissabons livligast scener. Miljön inne på Maxime sägs vara riktigt skön.

Music Box har ett mer genomarbetat liveprogram än Maxime och det gäller även publiken.

 

Letar du efter bra mat eller någonstans att slå dig ner för en kopp kaffe mellan shoppingrundorna?

Eleven ligger längst upp i Eduardo VII-parken och är Lissabons enda restaurang med Michelin-stjärna. Maten är kreativ men dyr.

Café a Brasileira är Lissabons äldsta och mest berömda café. Medan du smuttar på din kaffe kan du sätta dig på serveringen och bara titta på folk som strosar förbi!

 

Text & fakta: SvD & lisboa.se

Bilder lånade från: Vagabond & Studin

 

/Malin

Sajtvärd på Litteratur

Anmäl
2010-03-10 11:22 #1 av: Oskar

Ja Portugal på borde man besöka...en vit fläck på min karta...

 

Anmäl
2010-03-10 11:35 #2 av: [Malin]

Ja, det finns ju massvis med länder som man BORDE besöka men som man kanske drar sig lite för i alla fall! Frågar man exempelvis en barnfamilj åker de nog hellre till Spanien än till Ungern tex ;)

/Malin

Sajtvärd på Litteratur

Anmäl
2010-03-12 21:20 #3 av: Jonnis

Lissabon är helt fantastiskt! Enormt vacker arkitektur! Man kan åka och se vilda delfiner från Lissabon, man kan ta tåget till Caiscais om man vill bada i Atlanten.

 

Baxia distriktet i Lissabon är vacker och Bairro Alto är det hög mysfaktor i! Man måste besöka Jeronimos Monastery och vill man ta en drink bör man åka till området Docas.

Anmäl
2010-03-31 17:27 #4 av: Oskar

Och fler Lissabontips kan ni se här:

http://www.vagabond.se/Redaktionellt/Resmal/Europa/Portugal/24-timmar-i-Lissabon/

Oskar

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.