Övrigt & Allmänt om resor

Intervju med Emelie på Thailand.ifokus.se

2010-05-13 14:11 #0 av: [Malin]

Emelie är 18 år och har nyligen startat sajten thailand.ifokus.se. Hon älskar att resa och reser gärna långt och till nya, exotiska platser där klimatet gärna får vara tropiskt.

Emelie är 18 år och har nyligen startat sajten thailand.ifokus.se. Hon älskar att resa och reser gärna långt och till nya, exotiska platser där klimatet gärna får vara tropiskt.

Hur kommer det sig att du valde att starta en sajt om Thailand?

- Jag hade under en tid hållit till mycket på sajten kanin.ifokus eftersom jag har ett stort kaninintresse. Jag tyckte att hela ifokus-nätet var så bra uppbyggt och planer på att starta igång en egen sajt dök upp i min hjärna. Det var ingen tvekan på vad sajten skulle handla om, Thailand.ifokus!
- Jag har än så länge bara varit i Thailand en gång eftersom intresset för detta land inte funnits längre än i ca 2 år. Det var när jag blev tillsammans med min pojkvän som är halv-thai som intresset dök upp, och allra mest efter vår gemensamma resa dit. Mitt favorit thai-resemål måste nog bli Bangkok eftersom jag älskar stora städer som verkligen pulserar. I Bangkok finns ALLT man söker, och det är omöjligt att åka tomhänt därifrån. En annan mysig stad är Chiang Mai, Thailands näst största stad som ligger i norra delarna av landet. Den är mycket mindre än Bangkok, men pulsen finns ändå kvar. En fördel är närheten till naturen och de höga blånande bergen.

Thai1.PNG

Vad tycker du är viktigt att tänka på när man åker iväg på långa resor?

- Det som jag tycker är grundpelaren inför en lång resa är planering, planering och åter planering. Jag tycker inte att man ska förhasta sig in i någonting eftersom så mycket kan gå fel då. Det man också måste tänka på är att det knappt är något land som har samma traditioner och levnadsregler som vi har här i Sverige, och därför är det mycket viktigt att kolla upp hur traditioner osv ser ut, innan man reser till landet man ska till. Annat som är viktigt inför en lång resa är att man ska ha med sig alla nödvändiga saker. När du väl sitter på planet finns inte mycket till återvändo. Inför långa flygresor kan det också vara kul att ha med sig något att göra på flygplanet, t.ex. korsord/soduku, mp3 spelare eller kanske något spel.

Vad får man inte missa i Thailand?

- De sakerna man enligt mig inte får missa när man är i Thailand är framförallt saker som man finner i min favoritstad Bangkok. För den shoppinggalne så är det två speciella köpcenter som inte får missas. Dessa är Central World och Platinum Plaza. Sedan tycker jag inte heller att man ska glömma att besöka den fina staden Chiang Mai, med dess ”å” och ringmur som hägnar in stadskärnan.

Thai3.PNG

Har du några tips till folk som inte har varit i Thailand?

- De tipsen jag har för folk som skall resa till Thailand är att noga ta reda på hur thailändarna lever sina liv. De har mycket annorlunda livsstil till skillnad från oss, och är man inte medveten om du de lever sin vardag så kan det lätt uppstå missförstånd. För thailändarna är både religion och kung mycket viktiga och därför är det mycket värt att respektera dessa.

Sist men inte minst så är Thailand ett mycket underbart land som verkligen är värt att besöka om man gillar god mat och tropiskt klimat.

Foto: Emelies privata bilder

/Malin

Sajtvärd på Litteratur

Anmäl
2010-05-15 21:07 #1 av: Oskar

Ja Thailand skulle man vilja besöka!

Anmäl
2010-05-18 22:17 #2 av: elyse

Jag tror säkert att jag kommer att besöka Thailand någon gång, men just nu verkar det ju väldigt instabilt.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.