Övrigt & Allmänt om resor

Från Falkenberg till Melbourne och Oslo

2010-07-13 14:31 #0 av: [Malin]

Martina kommer ursprungligen från Falkenberg på Sveriges västkust men bor och arbetar numera i Oslo men innan dess tog hon sitt pick och pack och flyttade till Melbourne, Australien.

Hur kom tankarna upp att du skulle flytta till Australien?
- Jag har en släkting som flyttade dit och startade sitt eget företag för snart tio år sedan och sedan dess har det varit en dröm för mig att få arbeta med det. Sommaren 2009 kände jag att det inte fanns något som höll mig kvar i Sverige och sa då upp min lägenhet, slängde upp möblerna på mammas vind och bokade en flygbiljett till Melbourne.

australien-484_65040230.jpg

Såhär såg Martinas kontor ut på Kikki K

Hur länge var du där nere och vad jobbade du med?
- Jag var där i strax över sex månader och arbetade på Kikki. K, som är ett företag som säljer t.ex. almanackor, skrivböcker, kort, pennor, förvaringsboxar etc. Jag arbetade i olika butiker i Melbourne och på lagret som även det ligger i Melbourne. Jag var även en sväng i Singapore och arbetade i den butiken strax innan jul vilket verkligen var en upplevelse!

Vad tyckte du var det svåraste med att bo i ett annat land?
- Jag tyckte faktiskt att allt gick förvånansvärt lätt. Det jag inte visste googlade jag och fick mycket information där. Jobbet hjälpte mig också och de skötte det mesta som hade med skatt och avtal att göra och sedan fick jag även hjälp och stöd av Kristina, hennes man Paul och en annan svensk tjej som jag arbetade med som heter Sabina som har gått igenom precis samma sak och visste vad som krävdes och liknande.

australien-254_57722937.jpg

Finns det något du skulle gjort annorlunda om du hade kunnat?
- Nej, inte direkt. Jag borde nog i och för sig ha köpt biljett till spårvagnen lite oftare, då jag åkte fast alldeles för många gånger, hehe.

Vad har du med dig för erfarenheter från din tid i Australien?
- Jag blev så mycket starkare psykiskt och jag klarar av mer än vad jag någonsin trodde att jag skulle göra. "Det som inte dödar, det härdar." Att åka till Melbourne var det bästa jag någonsin har gjort och jag kommer helt klart att åka tillbaka. Jag har träffat så många olika människor och skapat så många nya kontakter och jag har träffat vänner för livet.

australien-294_58149309.jpg

Vad vill du tipsa andra om som vill göra samma sak som dig?
- Låt inget hindra dig! Lev livet, ta alla chanser som du får och uppfyll dina drömmar!

Vad gör du nu i Oslo?
- Jag arbetar som barnflicka i Norge. Inte ett dugg likt vad jag har gjort tidigare, men jag passar på och testar massa olika grejer så länge jag är ung och inte har något som binder mig. Förhoppningsvis kommer jag arbeta med Kikki. K igen när det kommer lite butiker som är närmre Sverige.

Martina bloggar även om sina äventyr på martinacarlsson.se

Bilder: Martinas privata

/Malin

Sajtvärd på Litteratur

Anmäl
2010-07-14 11:32 #1 av: Oskar

Modigt att ge sig ut i världen!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.