Reseberättelser

Djerba, Tunisien Del 2

2010-06-16 13:32 #0 av: [Malin]

Här fortsätter jag min berättelse om resan till Djerba, Tunisien 2009.

2009-06-12
Eftersom vi denna dag var ganska solbrända här och var valde vi att ta en liten vilodag från sol och bad idag. Vi satte oss istället på balkongen, spelade Yatzy och hade det mysigt och kul.

På kvällen hade vi bokat bord på den tunisiska restaurangen Sidi Bou, som låg på hotellområdet. Restaurangen var väldigt fin och ganska fräsch och personalen var väldigt trevlig. Jag valde att beställa lamm medan Kristoffer tog grillad fisk men gissa om vi blev förvånade när de kom in med maten och Kristoffer bokstavligt talat hade en fisk på tallriken? Det var en upplevelse helt enkelt och maten var faktiskt långt ifrån det godaste jag har ätit.

bild-034.jpg


2009-06-13
Även denna dag blev en lugn dag där vi började dagen med att ligga vid poolen ett par timmar och lapa sol. Därefter provade vi lite olika drinkar i baren för vad gör man inte när man har all inclusive? Hehe. Dock konstaterade vi att hotellets alkoholfria drinkar var godare än de med alkohol i, hur det nu hänger samman.

bild-064.jpg


2009-06-14
Vår sista frukost i Tunisien och vi började längta efter svensk mat. Efter frukosten gick vi ut till poolen där det var någon slags marknad. Jag blev genast påhoppad av en försäljare som tyckte jag skulle betala alldeles för mycket för en spegel jag gillade och inte var det lätt att bli av med honom heller. Det blev ingenting köpt men det var en bra dag ändå!

Den avslutades med tunisisk afton i restaurangen och sen sov vi knappt en blund innan vi mitt i natten skulle ge oss av till flygplatsen för att åka hemåt.

bild-097.jpg

bild-1211.jpg

/Malin

Sajtvärd på Litteratur

Anmäl
2010-06-18 12:28 #1 av: Oskar

Ha det där med att få in en typ hel fisk har jag också varit med om. Tar ett tag innan man hajar hur man ska äta den... :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.