Övrigt & Allmänt om resor

Au-pair i London och Monaco

2010-06-24 00:48 #0 av: [Malin]

Trees är 20 år och kommer från Göteborg. Hon har den senaste tiden hunnit med att vara au-pair i både London och Monaco och nu planerar hon en flytt tillbaka till London.

Trees har alltid velat bli au-pair då hon tyckte det var ett utmärkt sätt att resa billigt på, och samtidigt få betalt. Hon älskar England och bestämde sig för att åka till London när hon fick ett fint mail från en brittisk familj som behövde en au-pair. Hon packade sin väska och åkte till London där hon tog hand om en liten pojke på 1 ½ år, i 4 månader. Hon bodde längst upp i deras hus med eget badrum.

Hur kom det sig att du slutade i familjen i London?
- Familjen behövde mig inte längre efter 4 månader. De hade förlorat en bebis, och därför ville de att jag skulle ta hand om deras son under den jobbigaste tiden, så att mamman & pappan kunde fokusera på annat än att vara ledsen.

tres och ioan.jpg


Vad var det roligaste med au-pairjobbet?
- Alla nya människor jag träffade, att äntligen få prata engelska i vardagen, och känslan av att klara mig på egen hand.

Efter London flyttade Trees till Monaco och även där fick hon jobb som au-pair. Familjen bestod av tre barn mellan 3-13 år, som hon tog hand om från måndag till lördag. På vardagarna lagade hon mat och badade barnen och därefter blev det lek och kanske en sväng till parken eller ner till stranden. Hon berättar att den största skillnaden mellan London och Monaco är kulturen.
- Monaco är en enda stor lyxig bubbla där människorna går klädda i kostymerna, dressar, och högklackat jämt. Det är kliniskt rent på gator och det finns 15.000 övervakningskameror utspridda i hela landet som är på endast två kvadratkilometer, plus poliser som står och vakar överallt. Man känner sig alltid säker, berättar Trees.


Hur kom du i kontakt med familjerna? Åkte du och hälsade på innan du började?
- Jag var medlem på lite olika au-pairsidor på internet, det var alltså där vi hittade varandra. Vi mailade fram och tillbaka och pratade i telefon, sedan åkte jag ner och började jobba på stört.


Vad har du lärt dig av arbetet?
- Att jag ska vänta ett bra tag med att skaffa barn, haha! Nejdå, jag har lärt mig massor! Saker om mig själv. Det är en underbar känsla att göra något alldeles själv, som man har drömt om hur länge som helst. Mitt tips är att våga, våga!


Vad har du för planer framöver?
- Jag ska flytta till en lägenhet i London med tre andra svenska tjejer som jag aldrig träffat innan. Där ska vi jobba och leva livet så länge vi orkar. Ganska nervöst, men det blir nog jättebra!

img_1398_64638955.jpg

/Malin

Sajtvärd på Litteratur

Anmäl
2010-06-24 17:05 #1 av: Oskar

Monaco låter glassigt! :)

Anmäl
2010-10-05 19:59 #2 av: Hera

JAg har sj varit aupair en bit utanför London, StAlbans.

Jag åkte privat och hamnade hos en familj som jag till slut lämnade efter etet bråk.

Bortsett från det var det underbart att få prata engelska och träffa alla nya människor.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.