5. Sverige Läst 6210 ggr

Sveriges bästa stad

  Olästa | Bevaka | Bokmärk

Finns en sträng här på resor.ifokus som handlar om favoritstäder. Där handlar det mycket om stora världsmetropoler...men visst finns det trevliga, vackra, charmiga och spännande städer i Sverige också? Vilken är din favoritstad i Sverige?!

mvh
Oskar

Min favorit är nog Stockholm. Lite trist val kanske...men är man uppväxt där så är man...:) Och Stockholm kan vara så otroligt vackert ibland. Få andra städer som slår det. Andra fina städer i Sverige tycker jag är Norrtälje, Visby och Sigtuna. Gillar städer som har en gammal stadskärna...

Oskar

Borgholm är mysigt på sommaren. Härnösand är faktiskt fint också.

Vänliga hälsningar

Niklas

Vänliga hälsningar, Niklas
» Med iOS 7.1 blir iPhone & iPad ännu bättre

Ja absolut, Borgholm är fint! Fast man kanske ska undvika när det är som mest folk där.

OOOskar

Ängelholm. Småstad, med nära till allt. Omgiven av en otroligt omväxlande natur, en makalös sandstrand med plats för alla, mysigt köpcentrum, kontinenten nås på under en timme. Vill man till en större stad än Stockholm går det några minuter över timmen...

Och så är jag född, uppvuxen och boende där!

 


#4 Vi gillar båda vära uppväxtstäder. Undrar om det oftast är så? Eller kanske finns de som verkligen ogillar de städer där de växt upp?

Oskar

Min favoritstad är också Stockholm. Jag är inte uppväxt i Stockholm, men har alltid trivts. Min familj finns också på en timmes avstånd från Stockholm, så det gör det lätt att hälsa på.

Det är säkert värre med hemlängtan om det är längre till familjen.

Mvh // Johan

Hos Hitta ljudboken kan du ladda ner ljudböcker och låna ljudböcker på biblioteket gratis.

Stockholm saklart. Men Visby är inte heller sa dumt. Det beror ju pa vad man är ute efter. Är det falafel sa röstar jag pa Malmö.

Finns det fler städer (förutom Stockholm) i Sverige?! =)

#8 Ja, i Sverige, men inte i Stockholm. Jag undrar ofta om Stockholmare är medvetna om att det finns en hel värld utanför stadsgränsen...

Och den världen heter inte "Landsorten"!

 

 

 

 


#8,9 Brukar man inte säga att Göteborg är en förort till Stockholm? :)

Oskar

Jo jag säger förstås Sthlm jag med! Härlig är den!! Men Lund är en liten småputtrig, mysig stad också, och så kommer man ju närmare fantastiska Köpenhamn - men det ligger kanske på fel sida gränsen...?:)

#10 Jo, med Stockholmarens perspektiv...

 


Oj det är en svår fråga. Men jag skulle nog svara att det är den staden som har sol och värme som är den bästa.

Om man bortser från den detaljen svarar jag Stockholm.

 Tom

-----------------------------

HYR skylift.nu

#13 Har för mig att Stockholm tillhör de städer i Sverige som har mest soltimmar, i allafall på sommaren. Öland och Norrlandskusten är andra platser som brukar ha mycket sol tror jag. Så kanske skulle du bosätta dig i Borgholm...

Oskar

#13 Om man tittar på SMHI statistik över "antal klara dagar" så ligger Stockholm med omnejd ungefär på svenskt genomsnitt.

Solskenstid för juni ger heller inget stöd för Stockholm som solstad.

Först om man tittar på antal soltimmar över året finns det en liten klick runt Stockholm som tillsammans med Vänern, Öland, Gotland och lite syd-Norrlandskust som ligger högst.

 


#15 Aha. Så det var soltimmar sett över hela året, inte bara under sommaren.

Oskar

#5 Jag tycker verkligen inte om den stad där jag är uppvuxen. Kristianstad, kan inte komma något positivt alls att säga tyvärr.

Min favorit nu då, jaa, svårt att välja, jag föredrar kuststäder så det får väl bli Karlskrona då. Än har jag inte vuxit ifrån synen av alla dessa lumparkillar. *ler*

Jag älskar verkligen skövde! är man uppväxt där så är man =)
Men Falkenberg är oxå fint...

Jag är faktiskt helt neutral till mina uppväxtstäder Sundsvall och Falun, däremot gillar jag Malmö, som jag bor i nu, skarpt. Annars är Halmstad nog det ställe som är ett slags andra hem. Där, där en bit utanför stan, i Särdal, ska jag ha en liten stuga en dag...;)

Stockholm!

#20 Än så länge är det flest röster på Stockholm...så vi måste ju bo i Sveriges bästa stad. :)

Oskar

Ähhh, ni är ju bara släkt allihopa ju...

#22 Är vi i Stockholm släkt med varandra? Näää. Och inte är jag släkt med luckyman heller... :)

Oskar

inte? jorå...lite väl? ;)

Göteborg... var på bröllop där i November och fick en såndär isande känsla av att här vill jag bo i magen.

---

Massor med ställen har charm, och gemyt går att hitta landet om, fast pratar vi städer så måste jag tyvärr måste jag vara lika trist som alla andra lokalpatrioter och slänga fram min egen hemstad Stockholm. Den enda staden i Sverige där det finns det alltid finns minst två alternativ oavsett vad du är ute efter.

Håller inte riktigt med dig, Anders. Eftersom alla stockholmare (nästan) är inflyttade i denna eller förra generatioen så är det klart att vi vet att det finns en värld utanför stadsgränsen. Där bor ju våra föräldrar, syskon, far- och mormödrar, mor-och farfäder och en massa kusiner... fast iom att det inte går tunnelbana dit så finns det ju inget smidigt sätt att åka dit och hälsa på  ;)

Då måste jag ju nästan slå mig lite för bröstet och säga att på min mammas sida har jag hur mga generationer som helst i Sthlm, och nog blir staden bara bättre och bättre för varje generation...:)

Nej jag vet inte om något utanför vår underbara hufvudstad...

Jag tror problemet med stockholm är att vi tror oss vara en världsstad, men vi är inte mer än en medelstor stad om man ser till Europa. Det medför att man, istället utnyttjar det som man har försöker agera som om det vore London/Paris.

---

Ja, då vill jag slå ett slag för några andra städer, Kramfors. Att sitta där och se Ångermanälven och dess vackra natur. Japp, dit vill jag flytta igen.
Annars så är Skövde en fin stad, som jag inte heller känner mig främmande för att bo i faktiskt. Även om jag föredrar att åka norrut för att slå rot liksom.

 

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Eftersom jag bodde en bit utanför Linköping några år under min olyckliga ungdomstid måste jag lägga ett ord för den staden. Jag har många glada minnen från Linköping, och östgötar är helt klart Svea rikes trevligaste människor!

/ Stockholmare med anor norrifrån

En människa kan göra vad hon vill, men inte vilja vad hon vill.

#22, Vi är inte alls släkt med alla i Stockholm. I den här tråden är jag bara släkt med tre stycken  =)

  Tom

-----------------------------

HYR skylift.nu

Åh, bara tre?

Åh, bara tre?

Ja

-----------------------------

HYR skylift.nu

Ja

-----------------------------

HYR skylift.nu

;)

-----------------------------

HYR skylift.nu

*Asg* Vad knäpp ni är. hihi

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

det blir ju 6 ju...3+3...

Nej "bara tre" är bara tre oavsett hur många gånger du frågar =)

ÅsaF, du behöver väl inte säga "ni" till kråkis heller. Så formell behöver du inte vara.

  Tom

-----------------------------

HYR skylift.nu

:)

:):):)

*Asg* Var ju oxå ett sätt att försöka klara sig ifrån att kallas knäpp Tom. Men det var ett bra försök, det ska du ha eloge för. Fast nog ökades "knäpp" stapeln på lite nu.

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Tänkte lägga till några bilder på min bästa stad. Göteborg så klart.

En till

En sista.

varberg

Stockholm är vackert, helt klart. Men jag vill slå ett slag för Helsingborg också, det är en otroligt charmig stad tycker jag. Visby är en annan självklar favorit.

Helsingborg tycker jag också mycket om. Vattnet och närheten till Danmark (turandet) betyder mycket, men det är också en fin shoppingstad med långa gågator som hänger ihop.

Jag tror också Helsingborg är den stad som har den mest fantastiska centrumlinjen! Kärnan syns överallt - nedanför ligger Oscar vackra Trapp (!) och under den torget och slutligen framför torget hamnen med färjorna och utsikten mot Hamlets Kronborg.

Från denna urtydliga centrumlinje breder staden ut sig åt norr och söder - och med helt olika karaktär beroende på vilken väg man väljer. Och kliver man istället österut passerar man HIF:s Olympia och därefter det helt fantastiska Fredriksdal. Trots att Helsingborg inte är en liten stad (med svenska mått) skiljer det alltså bara en promenad från att blicka ut mot Kontinenten och å andra sidan att kliva omkring i ett uråldrigt skånskt jordbruk.

Heja Helsingborg!

 


 #48 Behöver jag tillägga någonting mer? Heja AndersGlad

Tack!

Du anger att du bor i Stockholm - får jag gissa att någon liten rot slingrar sig söderut...?

Flört

 


Nej, faktiskt så finns det ingen liten rot... eller ja, det beror ju på hur man ser det,  jag är ju lite svag för den delen av landet. Kan man kalla det en liten rot kanske?Flört

Det finns ju väldigt små städer också. Alingsås och Trosa tycker jag är fina städer. Låga gamla hus och vatten drag  mitt i stan.

Mina favorit städer i Sverige är:

  1. Stockholm
  2. Visby
  3. Sollefteå
  4. Umeå
  5. Karlstad
  6. Sundsvall

#53 När jag läser din lista så inser jag att jag har noll koll på städerna norr om Härnösand. Hört många som gillar Umeå...man kanske borde dra dit...

Oskar

Härnösand, Umeå.....?

Norr om Hallandsåsen va? Måste vara i närheten av Växjö och Stockholm!

 


Otroligt! Ingen har nämnt Uppsala.
Det tänker inte jag heller göra även om jag bor i faggorna. Jag väljer El Stockholmo! världens underbaraste stad.

Jag håller på Gävle.

den officiella reklamen från kommunen går ut på att det är så nära till stockholm och arlanda.

jag tycker tvärtom, att det är skönt att det är så långt bort till hufvudstadens jäkt o pretto#€"&%(själv-censur)

ni stockholmare är välkomna att gå på min lilla utställning i maj, som hålls i lilla mysiga Runby, just vid Uppl.Väsby pendeltågsstation :)

mer info på min websida: www.precis.to/johan

#57 Jo, det är väl ett av de viktigaste kriterierna för att välja bästa stad?

Långt avstånd till Stockholm...

Flört

 

 


Var en sväng ut till Vaxholm i helgen. Insåg att det ju är en otroligt fin stad. Fina trävillor och mysiga fik precis vid havet. Typ porten till skärgården. Så den kommer nog högt upp på listan över Sveriges bästa städer. Nackdelen är att det kan vara rätt bistra vintrar där...

Oskar

Är Vaxholm en stad?

 


Njaä...det kanske det inte är. Får väl gå i kategorin bästa byhåla då. :)

Oskar

... men den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus. Det är gratis och tar bara en minut. Klicka här för att skapa ett iFokus-konto!

Mer på iFokus