Annons:
Etikettövrigt-allmänt-om-resor
Läst 12854 ggr
[Malin]
2010-08-19 09:49

Nicole om livet i London

Nicole Kavander är nästan uppväxt i resväskan. Hon har bott i både Paris och Tokyo och bor numera i London där hon pluggar vid universitetet.

Namn: Nicole Kavander
Ålder: 22
Bor: London

Vad jag har förstått har du rest mycket i hela ditt liv. Berätta lite!
- Det stämmer. Min familj reste mycket när jag var yngre och jag började utforska världen med vänner när jag var runt 14 på egen hand. Stockholm har alltid känts för litet för mig så ganska tidigt kände jag mig sugen på att utforska nya länder och städer.

31499_10150187103185263_635935262_12621296_6584206_n1-439x330.jpg

Vilket är favoritlandet och staden? Varför?
- EXTREMT svårt att sätta en favorit men om jag måste välja så måste jag säga Tokyo. Non-stop underhållning, fantastiska människor, underbar mat och framförallt - shoppingen!

Du bor och pluggar nu i London. Hur går det?
- Just nu pluggar jag Internationell Ekonomi på University of Westminster. 4-årig utbildning varav ett år är ett Business Placement.

Vart har du tidigare bott?
- Jag har bott i Tokyo, Paris och nu London.

Vad är det roligaste med att studera vid ett utländskt universitet och vad har vart mest knepigt?
- Det roligaste är nog att man möter människor från världen över, alla med olika erfarenheter och bakgrunder. Kanske det som samtidigt är utmaningen! För mig är inte engelskan ett problem då det är mitt modersmål, men detta kan dock vara en rejäl förändring - att helt plötsligt ha undervisningen helt på engelska.

DSC_0248 3.JPG

Var det svårt för dig att hitta boende?
- Jag hade extrem tur. Sökte till skolans Halls of Residence men fick självklart inte plats. Tog saken i egna händer och lyckades hitta två svenskar som sökte en ny flatmate via "www.londonsvenskar.com". Min kusin som bor i London gick och kollade på lägenheten samma kväll och vips så hade jag boende!

Hur gick du tillväga för att hitta all information som behövdes?
- Sista året i gymnasiet gjorde jag och en vän ett projektarbete som handlade just om hur man flyttar till Storbritannien för att studera på universitet. Jag använde mig lite av den guiden och det mesta har jag lyckats hitta själv. År av research med andra ord! Skämt åsido ;)

Vad vill du ge för tips till andra som skulle vilja plugga utomlands?
- Var inte rädda för att prova på något nytt! Det enda som står i vägen är du själv. Har mött så många som ångrar att de aldrig åkte eller som bara inte vågar för att de inte vill åka själva. Ni vet inte vad ni går miste om. Har flyttat till tre olika länder; Japan, Frankrike och England, helt ensam, och jag är så fruktansvärt glad att jag gjort det. Finns inget mer givande. Så om du funderar på att plugga utomlands - sluta fundera och gör det bara!

Vill du läsa mer om Nicole? Läs hennes blogg här_.
_

Annons:
Oskar
2010-08-19 12:45
#1

Oj vad världsvan hon var! Inte hade jag gjort allt det där när jag var 22… :)

Upp till toppen
Annons: